torsdag 27. februar 2014

Sauen Shaun - oppskrift på kostyme

Ikke vær flau - du liker sau!
Sauen Shaun er en fin fyr og Fredrik hadde lyst til å ha sauekostyme på karneval. Jeg fant en oppskrift på nettet, men engelske oppskrifter er utrolig detaljerte. Etter mye lesing ga jeg opp og strikket etter fantasien.


Garn: Et tykt garn. 
Pinner: Pinne 8-9 og 5

Kroppen:
Legg opp 28 masker med dobbel tråd på pinne 8-9. Arbeidet skal strikkes fram og tilbake og syes sammen i sidene til slutt. 
Pinne 1: Strikk 2 rett og 2 vrang ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 2: Strikk 2 rett og 2 vrang ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 3: Strikk 2 vrange og 2 rette ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 4: Strikk 2 vrange og 2 rette ut pinnen. Snu arbeidet.
Fortsett på denne måten (dobbelt perlestrikk) gjennom hele arbeidet.
Etter 46 pinner skal du felle de 12 maskene i midten. Strikk videre på hver side 12 pinner. Legg så opp 12 masker i midten igjen. strikk 58 pinner over alle maskene og fell av. Brett arbeidet og sy sammen ca. 10 cm på hver side. Jeg har latt det være splitt nederst og store armåpninger. Da kan kostymet passe til både store og små barn.

Lag en dusk og sy fast på baksiden av plagget slik at sauen får hale.Lue:
Legg opp 20 masker med dobbelt tråd på pinne 8-9. Luen strikkes fram og tilbake og sys sammen til slutt. Dette gjør det enklere å sy i ørene. Strikk vrangbord 2 rett og 2 vrang 6 pinner. Nå skal du gå over til "dobbel perlestrikk".
Pinne 1: Strikk 2 vrange og 2 rette ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 2: Strikk 2 vrange og 2 rette ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 3: Strikk 2 rett og 2 vrang ut pinnen. Snu arbeidet.
Pinne 4: Strikk 2 rett og 2 vrang ut pinnen. Snu arbeidet.
Strikk dobbelt perlestrikk over 34 pinner og bytt så til vrangbord de neste 6 pinnene.

Ørene:
Utsiden av øret:
Legg opp 10 masker med enkel tråd på pinne 5. Ørene skal strikkes med glattstrikk (rett på retten og vrangt på vrangen). Strikk glattstrikk 10 pinner. Heretter skal du løfte en maske av pinnen. strikke to masker sammen (rett på retten og vrangt på vrangen) og strikk ut pinnen. Snu og gjenta dette til det er to masker på pinnen. Fell av maskene. Strikk en til.
Innsiden av øret:
Legg opp 8 masker med enkel tråd mørkt garn på pinne 5. Ørene skal strikkes med glattstrikk (rett på retten og vrangt på vrangen). Strikk glattstrikk 10 pinner. Heretter skal du løfte en maske av pinnen. strikke to masker sammen (rett på retten og vrangt på vrangen) og strikk ut pinnen. Snu og gjenta dette til det er to masker på pinnen. Fell av maskene. Strikk en til.

Montering av lue og ører:
Legg en øreutside og en øreinnside mot hverandre rette mot rette og sy den sammen. Det er ikke nødvendig å sy sammen oppleggskantene da disse vil bli sydd sammen når ørene monteres til lua.
Brett lua og legg ørene i toppen av bretten. Nå skal ørene ligge inni lua og peke inn mot midten. Sy de to sidesømmene og passe på at ørene sitter pent. Vreng lua slik at ørene stikker ut.

Lykke til!2 kommentarer:

  1. Favoritten til vår Bolle! Kunne du linket til den britiske oppskriften..?

    SvarSlett
  2. Oppskriften er til salgs på Ravelry. Det er mange år siden jeg kjøpte den og jeg vet ikke lenger hva den heter.

    SvarSlett