torsdag 16. april 2015

En fersk spinner er hekta

I vinter fikk jeg en rokk som har vært lenge i familien. Heldigvis hadde jeg en del ull liggende og startet med eksperimenteringen. Ved hjelp av noen youtube-videoer og gode tips fra en Facebook-side så fikk jeg spunnet litt garn.

I januar dro jeg på et kurs i Drammen og lærte flere ulike teknikker. Lysten på en bedre rokk meldte seg raskt siden den gamle rokken hadde mange store mangler. En av de største var manglende mulighet til å ta av snella. Garnet som er spunnet måtte tas av snella manuelt og nøstes før det kunne spinnes til totrådsgarn. Dette gjorde prosessen veldig langsom og arbeidskrevende.

Så kom Julia i hus. Julia er en moderne rokk laget av Loüet. Hun spinner både tynne og mellomtykke garn som en gudinne. Julia har mange sneller og et snellestativ, flere spinnehastigheter og det er enkelt å skaffe ekstradeler hvis noe skulle gå i stykker.

Her er de første hespene med garn spunnet på rokk:Garnet er spunnet av C1 som er ull fra vanlig sauer. Enkelt å få tak i og rimelig i innkjøp.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar